Levenswijzer

Ieder kind heeft kwaliteiten, talenten en passie(s). Maar niet ieder kind is zich hier bewust van. Vragen als “Wat wil ik”, “Wat past bij mij?”, en “Welke keuze zal ik maken?” zijn veel voorkomende en veelal onbeantwoorde vragen van kinderen uit groep 8 van de basisschool. Met de workshop ‘LevensWIJSzer’ helpen Karin Terpstra en Chantal Timmer kinderen uit groep 8 antwoorden te vinden op deze vragen zodat zij zich ondersteund voelen in hun stap naar het Voorgezet Onderwijs.

Met behulp van verschillende creatieve oefeningen en een kwaliteiten spel maken de kinderen op een leuke en positieve manier kennis met hun eigen kwaliteiten en die van anderen, dromen ze over wie ze willen zijn of wat ze willen doen, en leren ze om iets van zichzelf te laten zien bij andere kinderen. De kinderen brengen zichzelf tot uitdrukking via een collage die zij na de workshop mee naar huis mogen nemen.

In de workshop staat een positieve en respectvolle omgang met elkaar centraal en is er voldoende ruimte om met elkaar te genieten en tot herkenning, verandering en samenwerking te komen. Serieuze momenten en giechel momenten wisselen elkaar af, maar het positieve is er altijd.

Rosalie (11 jaar) vertelt:
Ik vond de workshop best spannend, want ik wist niet zo goed wat ik ervan verwachten moest, maar ik was ook wel heel benieuwd wat er voor mij uit zou komen. Het leukste vond ik het maken van de collage. Hij is ook heel erg mooi geworden. Ik heb ontdekt dat je best goed moet nadenken over welke kwaliteiten je nu eigenlijk hebt. Het is best leuk om daar eens goed over na te denken; wat kan ik goed en wie ben ik. Ik vond het erg leuk om te doen!

Wilt jij weten of de workshop ook wat is voor de kinderen van jouw groep 8 van de basisschool? Neem dan contact op met mij op.

IMG_2205